Att hantera en aggressiv hund

Ibland kan man råka ut för att en hund beter sig aggressivt mot sin omgivning. Det kan bero på flera saker men det mest självklara är att den har varit med om något traumatiskt och utvecklar på så sätt en försvarsmekanism för att inte uppleva detta igen.

Att kunna handskas med en argsint hund kan vara ganska knepigt men har man bara en stor dos tålamod och förståelse för hundars beteenden, kan man lyckas riktigt bra.

Kontrollera hundens hälsa och förflutna

Om du kan så är nummer ett att försöka ta reda på vad som hänt i hundens förflutna. Visserligen kan du inte fråga hunden själv, men om du vet var den kommer ifrån eller kontaktar uppfödaren i den mån det går, kan du få reda på vem som har ägt hunden före dig eller om den har råkat ut för något tidigare. Om den har blivit slagen, kan det finnas gamla skador kvar, vilket en veterinär kan styrka. Anledningen till det argsinta beteendet kan också vara smärta och att hunden inte vill att någon ska beröra den.

Hantera allmänt ilskna hundar

Ibland är hunden är enbart en sur och tvär individ som skäller och nafsar efter andra. Det är ett mycket oexemplariskt beteende och kan stå dig dyrt som hundägare. En hund som beter sig aggressivt har fått en dålig uppfostran, så enkelt är det. Tydligt ledarskap och ett konsekvent beteende från ägaren är mycket viktigt för framtiden. Det kan vara svårt att veta hur man ska göra och då finns en hel del appar att ladda ned om hunduppfostran och hur man ska agera på bästa sätt i en utsatt situation.

Idag jobbar företag som Aplexa febrilt med lämpliga guider och apputveckling för företag och många hundägare har faktiskt blivit hjälpta på detta sätt. Apparna fungerar som hjälpmedel när man kanske själv är lite konfunderad.

Vissa raser är benägna att ha mer vaktinstinkt än andra och för dem behövs ännu tydligare signaler. Många människor daltar med sina hundar men de enda som faktiskt mår bra av det, är personerna själva. En lycklig hund är en lydig hund.