Att uppfostra sin hund

Alla ni som är föräldrar vet hur tidskrävande och ibland hopplöst det är att få barnen att göra som man säger åt dem. Med hundar är det en liknande tillvaro men det brukar i regel gå fortare än med ett barn.

Hundar är hundar och inte människor

Många tror att hundar ska behandlas på samma sätt som barn och detta är helt fel. Visserligen behöver hundar också kärlek och kel men de behöver speciellt en tydlig ledare som inte viker sig. Hundar hamnar nämligen också i trotsåldern och försöker gärna ta kommandot om den märker att ägaren är tillräckligt svag. Därför bör en nybörjare aldrig skaffa en hundras med mycket vakt-eller vallinstinkt då den lätt tar över och blir ilsken och uppnosig istället.

När du tränar din hund bör du aldrig ge efter. Ha alltid med dig en liten godis i fickan och beröm den när den gjort rätt. Gör den fel, upprepar du istället manövern tills den gör som du vill. Tålamod är människans stora brist i många fall och här behövs en rejäl dos av det!

Samma signaler ger resultat till slut

Ge aldrig hunden olika signaler genom att ge upp eller ge vika. Då tar den gamla varghjärnan över och leker alfahanne. Ett klart och bestämt NEJ vid ett negativt beteende och beröm vid ett positivt. Ibland ser man människor som pratar med sina hundar som om det vore en människa. De förklarar hur de vill ha det och deras NEJ kunde lika gärna vara ett glatt JA för hunden. Sedan förvånas de över att hunden inte lyder.

Det finns några mycket erfarna hundägare och forskare som delar med sig av sina hundhistorier och faktablad. När man surfar runt på nätet, brukar man komma fort till deras hemsidor. Anledningen kan vara att de använt sig av seo-hosting.se för att sökmotoroptimera sina hemsidor för att få mer trafik men det är inte bara trafiken som räknas utan även innehållet när man gör sin hemsida åtråvärd för läsarna. Unik information, bra formuleringar samt stor kunskap om ämnet gör att dessa hundkännare hamnar på topplistorna över besökta sajter.