Sommarläger med hunden

Har man hund och vill göra något både roligt och nyttigt på sommaren kan man med fördel ta med sig hunden och åka på sommarläger. Det finns många sommarläger att välja mellan. De kan vara olika länge och ha olika inriktningar. Vanligen pågår ett läger mellan tre till sex dagar. Förutom att träffa andraimg_3173 hundägare och utbyta tankar och idéer kan man till exempel lära sig mer om hur man kommunicerar med sin hund.

Människor och hundar fungerar som bekant inte helt lika, så det kan vara både roligt och lärorikt att få veta mer om kommunikationen. Utöver detta kan man lära sig mer om just den egna hundrasen, både rasspecifika egenskaper och individuella sådana. Kanske behöver man finna nya saker att göra tillsammans med sin hund, eller hitta på nya utmaningar när man är ute och tränar tillsammans. Oavsett vilket finns det sannolikt ett sommarläger för just din intresseinriktning. Normalt spelar det ingen roll om man är “helt grön” eller erfaren, det finns kurser och inriktningar för alla nivåer. Den som vill kan troligen också ta privatlektioner.

Sommarkurs och läger med fokus på lydnad

Ett exempel på sommarläger där man i första hand lär ut lydnad är hos Tingstadens Gård & Kennel Lizzroy’s i Svartsjö. Teori varvas med praktik, ja man tränar tillsammans med sin hund och andra hundförare i en idyllisk miljö. Lydnad delas in i vardags- och tävlingslydnad. Om det finns behov och önskemål om att utöka lydnadsträningen med agility, spår och sök kan lägret även inkludera detta. På ett sommarläger med din hund kan du bo i en mysig stuga i en underskön miljö. Du väljer själv om du vill bo ensam eller tillsammans med någon av de andra deltagarna. Antalet deltagare är ofta begränsat, så det gäller att höra av sig och boka i tid.