Vad ska man tänka på när man hyr stuga?

Har du också tröttnat på svettiga och högljudda charterresor? Det blir mer och mer vanligt att människor väljer bort utlandssemestern under somrarna och istället ser till de alternativ som finns att hyra en stuga och stanna kvar he648967-mieszkanie-nieruchomosc-nieruchomoscimma i Sverige. Att hyra en stuga är både mysigt och fridfullt, samtidigt som det ger samma möjligheter till bad och festligheter som vilken annan resa som helst.

Trots att det kan kännas betydligt mer simpelt att hyra en stuga istället för ett hotell finns det saker som man måste vara förberedd och planera efter. Det är inte ovanligt att stugorna är uppbokade långt i förväg, vilket leder till att man som stugintresserad måste vara ute i mycket god tid för att kunna få exakt den stuga man vill ha.

Det finns vanligtvis två olika sätt att hyra en stuga på. Antingen kan man vända sig till en professionell stuguthyrare eller camping, men man kan också se till de lite mer privata alternativen. Idag är det inte ovanligt att privatpersoner väljer att hyra ut sina sommarstugor under olika långa perioder. Visst finns det både för- och nackdelar med att boka privat. Priset brukar vara betydligt lägre, men är man inte försiktig så kan också standarden på stugan vara riktigt lågt.

Oavsett om man väljer att boka via ett företag eller en privatperson bör man alltid se till att ett hyresavtal skrivs. Se till att vara säker på att det finns en bilväg som leder hela vägen fram till stugan och är det så att en brunn används måste du kunna konstatera att brunnen kommer klara av en varm sommar. För att du som kund ska vara säker på att du kommer att få en trevlig och bekväm resa ska du också alltid be om nytagna bilder på stugan. Tyvärr kan bilder i en annons eller på en hemsida vara mycket missvisande, vilket gör att man tror att man bokar en stuga av mycket högre standard och kvalité än man får.